443 – Mengapa Kita Menolak Syi’ah

Mengapa Kita Menolak Syi’ah
Title:
Mengapa Kita Menolak Syi’ah

Author:
Ustaz Abu Farouq Rasul B. Dahri

Publisher:

Ummul Qura

Price:

RM10


Weight:

150g

Description:

Memandangkan gerakan Syi’ah yang semakin membimbangkan dan berkembang biak terutamanya di Singapura, Thailand, Indonesia dan Malaysia, maka penulis pun berusaha menyiapkan sebuah tulisan bagi menjelaskan serba-sedikit tentang gerakan bahaya kelompok sesat Syi’ah ini. Fahaman Syi’ah bukan sahaja merosakkan aqidah, ibadah, dan akhlak umat Islam, tetapi ia juga akan turut memusnahkan struktur politik Islam sekaligus merosakkan keamanan sedia ada. Dalam politik, Syi’ah sering menanamkan fahaman pemberontakan dan radikal yang ditancapkan melalui dasar-dasar aqidah mereka.
InsyaAllah tulisan ini akan terus disambunmg dari satu siri ke satu siri seterusnya seiring dengan keperluan. Antara yang dikupas melalui siri pertama ini adalah mengenal Syi’ah dan sikap tasyaiyu’, mengenal siapa ‘Abdullah B. Saba’, Sikap Syi’ah terhadap Nabi, Khalifah, Para Sahabat, Ahli Sunnah, dan Ahlul Bait. Kemudian seterusnya, penjelasan tentang Ahlul Bait di sisi Syi’ah dan Ahlus Sunnah, hubungan Syi’ah dan fahaman taqiyyah, Dasar-dasar iman menurut ahlus sunnah, syi’ah dan muktazilah,. Kemudian penjelasan tentang Syi’ah mengubah al-Qur’an, Syi’ah mengutuk jenazah, hakikat imamah dan hadis nabi, kerjasama Ikhwanul Muslimin dengan Syi’ah, Sikap Syi’ah terhadap ahlus sunnah, dan sebab-sebab diterimanya Syi’ah di rantau ini.
Total Pages:

68

More Information/payment:

Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: [email protected] untuk urusan tempahan, pembelian, atau semakan stok. Layarihttp://galeriniaga.blogspot.com/

Payment:

Bank in/depositkan bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8, & sms/email kan nama, alamat penuh anda, serta no. tel untuk urusan penghantaran.