444 – Selamatkan Rumah Tangga Anda Dari Gangguan Sihir

Selamatkan Rumah Tangga Anda Dari Gangguan Sihir
Serta bagaimana melawan & merawatnya menurut al-Qur’an & as-Sunnah?
Title:
Selamatkan Rumah Tangga Anda Dari Gangguan Sihir

Author:
Ustaz Abu Farouq Rasul B. Dahri

Publisher:

Ummul Qura

Price:

RM16


Weight:

300g

Description:

Antara punca-punca dan sebab yang mendedahkan seseorang individu itu terkena sihir adalah apabila ia mudah percaya kepada bomoh, dukun, pawang, paranormal, “orang pandai”, dan yang seumpamanya yang disangka boleh menyelesaikan segala perkara berkaitan dengan sihir, terkena buatan orang, rasuk, guna-guna, dan seumpamanya.
Sedangkan bomoh, dukun, dan seumpamanya tersebut adalah golongan manusia biasa yang hanya pandai menipu golongan yang lemah dan kurang berilmu terutamanya dalam urusan agama dan aqidah.
Maka tulisan ini pun diusahakan bagi membongkar pembohongan dan penipuan para dukun, pawang, bomoh, dan yang sewaktu dengannya di samping memberi beberapa panduan untuk membentengi diri dari sihir, rasukan syaitan/jin, merawat, dan melindungi rumah tangga atau keluarga darinya.
Maka, fahamilah apa itu sihir di sisi Islam, siapa pula dukun dan bomoh, dan bagaimana mana pula cara (petunjuk) yang diajarkan oleh Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa Sallam dalam menangani persoalan gangguan Syaitan dan sihir ini. Semuanya dibentangkan secara ilmiah berpandukan dalil-dalil yang sahih.
Total Pages:

137

More Information/payment:

Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: [email protected] untuk urusan tempahan, pembelian, atau semakan stok. Layarihttp://galeriniaga.blogspot.com/

Payment:

Bank in/depositkan bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8, & sms/email kan nama, alamat penuh anda, serta no. tel untuk urusan penghantaran.