Prinsip-prinsip Aqidah Ahlus Sunnah wal Jama’ah

Title:
Prinsip-prinsip Aqidah Ahlus Sunnah wal Jama’ah

Author:
Ustaz Yazid Abdul Qadir Jawas

Publisher:
Pustaka at-Taqwa

Price:
RM36

Weight:
400g

Description:

‘Aqidah yang benar adalah perkara yang sangat penting dan kewajiban yang paling besar yang perlu diketahui oleh setiap muslim. Amal seseorang akan diterima apabila ‘aqidahnya benar dan ikhlas kerana Allah. Berpegang teguh kepada ‘aqidah yang benar adalah syarat mutlak yang mesti dipenuhi bagi orang-orang yang mengharap kebahagiaan di dunia dan di akhirat. ‘Aqidah yang benar adalah aqidah Ahlus Sunnah, ‘aqidah yang telah diyakini, diimani, difahami, dan diamalkan oleh para Sahabat Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa Sallam.

Para Sahabat radhiyallahu ‘anhum telah dipilih oleh Allah Subhanahu wa Ta’ala untuk mendampingi (menemani) Nabi-Nya Shallallahu ‘alaihi wa Sallam, generasi yang mendapat jaminan (dan pengiktirafan) sebagai umat terbaik dari kalangan umat Islam ini, generasi yang Allah Subhanahu wa Ta’ala abadikan dengan keredhaan-Nya, dan generasi yang mendapat jaminan Syurga. Persoalannya sekarang, bagaimana mereka berkeyakinan, beriman, memahami, dan mengamalkan ‘aqidah ini? InsyaAllah, jawabannya akan anda temui melalui buku ini.

Total Pages:
200

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: [email protected] untuk urusan tempahan atau pembelian.

Payment:
Bank in bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8, & sms/email kan nama & alamat penuh anda untuk penghantaran.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest