Birrul Walidain

Title:
Birrul Walidain

Berbakti Kepada Kedua Orang Tua

Author:
Ustaz Yazid Abdul Qadir Jawas

Publisher:
Pustaka at-Taqwa

Price:
RM16

Weight:
100g

Description:

Sesungguhnya seseorang ibu itu telah mengandungkan seseorang anak selama 9 bulan di dalam perutnya. Dia bersusah payah ketika melahirkan sehingga bertaruh nyawa. Kemudiannya dia telah menyusukan anak yang dilahirkan itu sehingga meningkat tumbesarannya. Dia berjaga malam, dan telah ebrusaha keras melupakan waktu tidur dan rehatnya demi menjaga seorang anak dengan bersungguh-sungguh. Dia memberi anak itu makan, menyediakan pakaian dan minuman. Malah dia mencuci kotoran badan anak itu. Dia memelihara dan melindungi anak itu sehingga meningkat usianya kepada remaja. Pelbagai bentuk kebaikan yang telah diberikan oleh seorang ibu kepada setiap anak yang lahir.

Atas sebab itu, Islam amat menitik beratkan soal berbuat baik kepada kedua orang tua, terutamanya kepada seorang ibu. InsyaAllah, buku ini mengupas persoalan tersebut dengan perbahasna yang baik.

Total Pages:
110

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: [email protected] untuk urusan tempahan atau pembelian.

Payment:
Bank in bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8, & sms/email kan nama & alamat penuh anda untuk penghantaran.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest