Mengungkap Hakikat Syi’ah
Agar Anda Tidak Terpedaya

Title:
Mengungkap Hakikat Syi’ah

Author:
Syaikh ‘Abdullah al-Mushili

Publisher:
Darul Falah

Price:
RM45

Weight:
500g

Description:

Merupakan sebuah buku yang mengajak anda untuk mengenal lebih dekat tentang siapa sebenarnya syi’ah. Apa latar belakangnya? Apa asas kerangka mazhab syi’ah, siapa sebenarnya syi’ah, dan apa itu syi’ah. Seterusnya, melihat apakah rujukan-rujukan utama yang mereka gunakan di dalam membina fahaman mereka. Siapa pula tokoh-tokoh mereka. Bagaimana mereka memahami hadis-hadis nabi dan bagaimana pandangan mereka terhadap para sahabat nabi. Buku ini turut memfokuskan tentang aqidah taqiyyah yang diimani oleh syi’ah. Melihat bagaimana syi’ah bertaqiyyah di hadapan ahlus sunnah, terutamanya di dalam persoalan aqidah dan solat. Turut dikupas adalah sekitar permasalahan konsep imam (imamiyyah) dari sudut pandang syi’ah dan kebatilannya. Persoalan imam mahdi juga turut dikupas. Sebagai tambahan yang agak istimewa, buku ini turut membentangkan fenomena taqrib (berbaik-baik) oleh pertubuhan Ikhwanul Muslimin (IM) bersama kelompok syi’ah. Juga pembongkaran kecelaruan methode syi’ah di dalam memahami kepelbagaian periwayatan hadis. Dan hakikatnya, syi’ah dan ahlus sunnah adalah terlalu jauh dan besar jurang perbezaannya, sekaligus syi’ah sebenarnya sangat membenci Ahlus Sunnah. Lihatlah kupasan dan pembuktiannya melalui buku ini…

Total Pages:
328
Hard Cover

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: [email protected] untuk urusan tempahan atau pembelian.

Payment:
Bank in bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8, & sms/email kan nama & alamat penuh anda untuk penghantaran.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest