Syarah Aqidah Wasyithiyah

Nama Buku:
Syarah Aqidah Wasyithiyah

Penulis:
Sheikh Muhammad Soleh al-Utsaimin

Terbitan:
Darul Falah

Harga:
RM78

Berat:
1300gram

Berkaitan Buku:

Kitab yang diberi judul Syarah Aqidah Washitiyah ini disusun oleh tinta umat di zamannya: Sheikh al-Islam Ibnu Taimiyah rahimahullah. Tokoh yang memiliki pembelaan atas kebenaran dari ancaman ahli kebatilan, dan kitab-kitabnya yang telah teruji begitu ampuh. Pada hakikatnya, dia adalah sebahagian dari nikmat Allah kepada kaum ahlus sunnah dan umat Islam seluruhnya yang mana melalui kitab ini antaranya berupaya menjelaskan persoalan dasar-dasar tauhid/aqidah kepada kita bermula dari persoalan rububiyyah, uluhiyah, dan al-Asma’ wa sifat. Kini kitab ini disampaikan kepada anda dengan syarah oleh Sheikh Muhammad Soleh al-Utsaimin, seorang tokoh ulama terkemuka zaman ini dari Uyainah, Saudi Arabia.

Kitab ini juga merupakan sebuah kitab yang dijadikan oleh Sheikh al-Utsaimin sebagai panduan bagi para pelajarnya dalam persoalan aqidah. Kitab ini selain menjelaskan persoalan intisari aqidah ahlus sunnah, ia juga banyak menekankan persoalan kefahaman terhadap penjelasan al-Asma’ wa sifat.

Jumlah Muka Surat:
824 m/s.

Hubungi:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: [email protected] untuk urusan tempahan atau pembelian

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest