Buku Poket Panduan Praktis ‘Aqiqah
Judul Buku:
Buku Poket Panduan Praktis ‘Aqiqah

Penulis:
Abu Muhammad Ibnu Shalih B. Hasbullah

Penerbit:
Pustaka Ibnu ‘Umar

Harga:
RM3

Diskaun 30% untuk belian 50 unit ke atas

Berat Buku:
Kurang 100g

Keterangan Kandungan:

Buku bersaiz poket ini mengajak kita semua untuk sama-sama menghidupkan sunnah aqiqah buat sang bayi yang telah mula banyak ditinggalkan masyarakat Islam di negara kita hari ini. Ia menjelaskan secara tuntas dan komprehensip sekitar hukum aqiqah, sunnah-sunnahnya, adab-adab dan syarat-syaratnya, tuntutan dan keutamaannya, serta siapa yang dituntut melaksanakannya.

Tidak kurang ramai juga yang memiliki kesedaran untuk melakukan aqiqah anak bayinya, tetapi masih terdapat banyak kesalahan, kesilapan, bercampur aduk dengan syirik, kepercayaan khurafat, dan tatacara yang tidak tepat. Oleh itu, apalah nak dikirakan sekiranya kita dapatkan panduan dan bimbingan ringkas berkaitan bab ini agar setiap amalan kita khasnya dalam bab aqiqah ini dapat berjalan di atas petunjuk sunnah dan diterima Allah Subhanahu wa Ta’ala sekaligus mendatangkan barakah.

Buku bersaiz poket ini juga bersesuaian dengan saiznya yang kecil, amat sesuai sekali untuk dijadikan sebagai risalah edaran, hadiah, sebaran am, dan cenderahati. Agar pahala dan manfaatnya dapat dinikmati bersama sehingga ke di bawa mati.\
Jumlah Muka Surat:
62 m/s.

Maklumat Pesanan:
Boleh hubungi Saudara Nawawi, melalui h/p. (SMS/Call) No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau melalui email: [email protected] untuk urusan tempahan, pembelian, atau pengesahan stok.

Kaedah Bayaran:
Sebaik stok telah disahkan dan jumlah telah dipersetujui, bayaran boleh dibuat ke akaun bankCIMB no. 0114-0018104-52-8, atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari) atau Bank Islam: 12038010109649 (Atsar Enterprise).

Sebaik bayaran dibuat, sila sms/email-kan nama, alamat penuh anda, no. tel., serta nyatakan bayaran dibuat ke akaun mana. Setelah itu, urusan penghantaran/pengeposan akan kami lakukan secepat mungkin.
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest