Buku Poket Tuntunan Praktis Solat Berjama’ah [No.551]

Buku Poket Tuntunan Praktis Solat Berjama’ah
Judul Buku:
Buku Poket Tuntunan Praktis Solat Berjama’ah
Judul Asli: Diringkaskan dari perbahasan bab solat berjama’ah dalam kitab Shahih Fiqih Sunnah

Penulis:
Abu Muhammad Ibnu shalih B. Habullah

Penerbit:
Pustaka Ibnu ‘Umar

Harga:
RM3

Diskaun 30% untuk belian 50 unit ke atas

Berat Buku:
kurang 100g

Keterangan Kandungan:

Buku bersaiz poket yang mudah dibawa ke mana-mana dan amat sesuai untuk sebaran dalam kuantiti banyak. Sesuai dijadikan hadiah di majlis-majlis, cenderahati, infaq, risalah sebaran masjid, dan seumpamanya.

Buku bersaiz poket ini menjelaskan tentang tuntunan praktikal solat berjama’ah bermula dari sudut hukum-hakamnya baik bagi lelaki mahupun wanita, kemudian diikuti dengan syarat-syaratnya, udzur yang dibenarkan untuk tidak solat berjama’ah, adab-adabnya, keutamaannya, solat-solat sunnah yang dilakukan di masjid, hukum hakam imamah (imam), hukum hakam makmum, adab-adab saf ketika solat, sutrah atau penghadang ketika solat, hukum-hakam masbuk, amalan-amalan setelah solat, dan beberapa lagi yang lain sekitar isu teknikal dan permasalahannya.
Jumlah Muka Surat:
62 m/s.

Maklumat Pesanan:
Boleh hubungi Saudara Nawawi, melalui h/p. (SMS/Call) No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau melalui email: [email protected] untuk urusan tempahan, pembelian, atau pengesahan stok.

Kaedah Bayaran:
Sebaik stok telah disahkan dan jumlah telah dipersetujui, bayaran boleh dibuat ke akaun bankCIMB no. 0114-0018104-52-8, atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari) atau Bank Islam: 12038010109649 (Atsar Enterprise).

Sebaik bayaran dibuat, sila sms/email-kan nama, alamat penuh anda, no. tel., serta nyatakan bayaran dibuat ke akaun mana. Setelah itu, urusan penghantaran/pengeposan akan kami lakukan secepat mungkin.