Fikih Kecantikan WanitaTitle:
Fikih Kecantikan Wanita
Judul Asal (Arab): Ahkaamu al-Jiraahaati at-Tajmiiliyyah

Author:
Dr. Muhammad Utsman Syabir

Publisher:
Pustaka at-Tibyan

Price:
RM12

Weight:
100g

Description:


Bagi kaum lelaki, mereka beranggapan bahawa perhiasan tidak lebih sekadar tambahan dan pelengkap samata-mata. Tetapi tidak bagi kaum wanita, perhiasan adalah sebahagian dari keperluan. Tanpanya seseorang wanita akan merasa rendah diri dan gelisah. Oleh sebab itu, Allah telah memberikan kelonggaran bagi kaum wanita untuk berhias di hadapan suaminya. Kerana yang demikian akan mampu menjaga dan memenuhi kehendak seorang suami.

Seperti wajah, ia merupakan dasar kecantikan luaran seseorang wanita, tempat berpadu setiap pesona keindahannya, keelokannya menarik seorang suami untuk menikmatinya. Kerana itulah, Allah menciptakannya (wajah wanita) dalam bentuk yang menawan, bersih dan halus tanpa rambut yang menumbuhinya kecuali alis dan bulu mata yang menawan.

Tetapi perlu kita sedari bahawa wajah manusia berubah seiring dengan usianya. la akan mengalami perubahan sama ada kerana faktor penuaan, kesan sinar matahari atau kerana tekanan dalam kehidupan sehari-hari. Dan mungkin juga perubahan tersebut akibat dari kemalangan atau sakit yang rnenimpa.

Buku yang ada di tangan Anda ini akan mengupas pelbagai bentuk metode yang kerapkali digunakan dalam usaha untuk mengembalikan atau mengubah kecantikan seseorang. Penulis secara ringkas dan padat menghuraikan kepada para pembaca bagaimana islam memberikan jalan penyelesaian untuk tetap tampil cantik tanpa perlu melanggar dan melampaui batas-batas syari’at Allah yang Maha Pencipta lagi Maha Mengetahui.

Total Pages:

105 m/s.

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: [email protected] untuk urusan harga, pengedar, diskaun, tempahan atau pembelian.


Payment:
Bank in bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8 atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari), & sms/email kan nama & alamat penuh anda untuk penghantaran.
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest