190 – Syaikh Al-Albani Dihujat

Syaikh Al-Albani Dihujat

Title:
Syaikh Al-Albani Dihujat
(Risalah Pembelaan Atas Tuduhan dan Hujatan KH. Ali Mustafa Yaqub)

Author:
Abu Ubaidah Yusuf B. Mukhtar as-Sidawi

Publisher:
Salwa Press

Price:
22

Weight:
200

Description:

Buku ini adalah sebuah jawaban terhadap tuduhan-tuduhan dusta yang dilemparkan oleh KH. Ali Mustafa Yaqub ke atas Syaikh Muhammad Nashiruddin al-Albani rahimahullah. Di antara isi kandungannya adalah: 1 – Melihat manhaj tokoh-tokoh yang mengkritik Syaikh al-Albani seperti Abdullah al-Harari al-Habsyi, Hasan as-Saqqaf, Abdullah al-Ghumari, dan beberapa yang lain, 2 – Pengiktirafan para ulama terhadap keilmuan Syaikh al-Albani, 3 – Sikap Syaikh al-Albani terhadap Kitab Sahih al-Bukhari dan Muslim, 4 – Pembelaan Syaikh al-Albani terhadap para ulama Salaf, 5 – Sikap Syaikh al-Albani terhadap ijma’, 6 – Ifrath dan Tafrith, 7 – Fitnah terhadap Syaikh al-Albani, 7 – Memahami kaedah takhrij Syaikh al-Albani, 8 – Benarkah Syaikh al-Albani seorang yang sombong?, 9 – Dan lain-lain lagi yang berkaitan….

Total Pages:
169

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: [email protected] untuk urusan tempahan, pembelian, atau semakan stok. Layari http://galeriniaga.blogspot.com/

Payment:
Bank in/depositkan bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8, & sms/email kan nama, alamat penuh anda, serta no. tel untuk urusan penghantaran.