Kitab Tauhid
(Pemurnian Ibadah Kepada Allah)

Nama Buku:

Kitab Tauhid
-Pemurnian Ibadah Kepada Allah-

Penulis:
Syaikh Muhammad at-Tamimi

Terbitan:
Darul Haq

Harga:
RM18.00

Berkaitan Buku:

Buku ini membahaskan hakikat tauhid dan persoalan-persoalan pencemaran tauhid yang perlu dijauhkan oleh kita sebagai umat Islam.

Tauhid adalah pegangan pokok dan memainkan peranan yang sangat penting dalam kehidupan dan setelahnya. Tauhid menjadi landasan kepada amal dan menjamin terselamatnya kita di akhirat kelak. Hanya amal yang berlandaskan kepada tauhid yang murni akan menjamin kebahagian di akhirat kelak.

Jadi, apa maksud tauhid sebenarnya dan bagaimana mencapai tauhid yang sebenar? Apa musuh-musuh tauhid dan bagaimana cara menjauhinya?

Maka, buku ini membahaskan keutamaan dan kepentingan tauhid serta mengajak menjauhi pelbagai bentuk syirik yang banyak diamalkan oleh masyarakat tanpa sedar. Antaranya, mempercayai tangkal, mengharap berkah kepada yang tidak sepatutnya, perbincangan pelbagai bentuk syirik, bahaya lukisan dan patung, persoalan syafa’at, sikap ghuluw dalam menghormati orang-orang soleh, persoalan sihir, ilmu nujum, persoalan riya’, doa, dan banyak lagi lainnya..

Jumlah Muka Surat:
207

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: [email protected] untuk urusan harga, pengedar, diskaun, tempahan atau pembelian.

Payment:
Bank in bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8 atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari), & sms/email kan nama & alamat penuh anda untuk penghantaran.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest