Sedekahlah Maka Kau Akan Kaya


Title:
Sedekahlah Maka Kau Akan Kaya

Author:
Ali Bin Muhammad Ad-Dahhami

Publisher:
Daar an-Naba’

Price:
RM14

Weight:
100g

Description:

Sedekah merupakan penolak bala, penyubur pahala, dan melipatgandakan rezeki, sebutir benih yang disedekahkan akan menumbuhkan tujuh butir, yang pada setiap butir itu terjurai seratus biji.

Betapa dasyatnya/hebatnya sedekah yang dikeluarkan ke jalan Allah itu jika disertakan dengan hati yang ikhlas, sehinggakan Rasulullah membuat sebuah perbandingan. Sebagaimana yang diriwayatkan oleh Anas bin Malik, Rasulullah s.a.w. bersabda, “Allah s.w.t. menciptakan bumi, maka bumi bergetar. Lalu Allah pun menciptakan gunung dengan kekuatan yang diberikan kepadanya, ternyata bumi pun terdiam. Para malaikat hairan akan penciptaan gunung tersebut. Kemudian mereka bertanya, “Ya Rabbi, adakah sesuatu dalam penciptaan-Mu yang lebih kuat daripada gunung?” Allah menjawab, “Ada, iaitu besi.” Para malaikat pun kembali bertanya, “Ya Rabbi, adakah sesuatu dalam penciptaan-Mu yang lebih kuat dari besi?” Allah menjawab, “Ada, iaitu api.” Bertanya kembali para malaikat, “Ya Rabbi, adakah sesuatu dalam penciptaan-Mu yang lebih kuat dari api?” Allah menjawab, “Ada, iaitu air.” “Ya Rabbi, adakah sesuatu dalam penciptaan-Mu yang lebih kuat dari air?” Allah menjawab, “Ada, iaitu angin.” Akhirnya, para malaikat terus bertanya, “Ya Rabbi, adakah sesuatu dalam penciptaan-Mu yang lebih dari semua itu?” Allah Maha Gagah menjawab, “ada, iaitu amal anak Adam yang mengeluarkan sedekah dnegan tangan kanannya sementara tangan kirinya tidak mengetahuinya.” (Hadis Riwayat Ahmad, al-Bidayah wan Nihayah)

Oleh itu, fahamilah erti sedekah dengan lebih lanjut, melalui buku ini..

Total Pages:
138 m/s.

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: [email protected] untuk urusan harga, pengedar, diskaun, tempahan atau pembelian. atau layari http://galeriniaga.blogspot.com

Payment:
Bank in bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8 atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari), & sms/email kan nama & alamat penuh anda untuk penghantaran.
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest