as-Salaamu ‘alaikum,

Isu-nya – MENYINGKAPI SEBUAH PERTEMBUNGAN DI ANTARA PARA ULAMA TERHADAP GERAKAN IKHWANUL MUSLIMEEN

(SUATU LONTARAN HUJJAH ILMIYAH DAN JAWABAN BALAS!!!)

Secara Ringkas…

BERIKUT ini adalah merupakan sebuah lontaran jawaban ilmiyah buat para pembela dan pendukung ikhwanul muslimeen, termasuklah buat Dr. Mohd. Asri Zainul Abidin yang banyak membawa cemuhan ke atas para masyaikh kita yang membawa hujjah ke atas penyimpangan Ikhwanul Muslimeen…

**Download video codec ini, jika video yang anda download tidak berfungsi
(Download)

Berikut ini, kami utarakan kalam Dr. Mohd Asri terlebih dahulu:

Point 1 – Dr. Mohd Asri mengkritik as-Sheikh Dr. Rabee’ Bin Umair Hadi al-Madkhali tanpa mengeluarkan hujah – (Download)

Point 2 – Dr. Mohd. Asri Membela Ikhwanul Muslimeen (dan tokoh-tokohnya) dengan membelakangkan kalam para ulama – (Download part I, Download part II)

Dan, berikut adalah jawaban buat DR. Mohd Asri dan para pengikutnya terutama yang berpengkalan di sebuah website bernama al-ahkam:

– Menjawab Salah Faham Terhadap Salaf (Download part I, Download part II)

– Mengluas Kritikan Dr. Mohd. Asri (Rujuk point 2 di atas) – Download part I, Download part II, Download part III, Download part IV

– Nasihat & Kritikan Kepada Mufti Perlis (Dr. Mohd. Asri Zainul Abidin) – (MP3 Part I, Part II)

– Perkataan Sheikh Muhammad Nashiruddin al-Albani – (Download)

– Perkataan Sheikh Rabee’ Bin Umair Hadi al-Madkhali – (Download part I, Download part II)

– Sebuah Buku Pembuktian Ilmiyah, IKHWANUL MUSLIMEEN Atau IKHWANUL MUFLISIN Oleh Abu Farouq Rasul Bin Dahri- (Download)

– Konspirasi Syi’ah Terhadap Ahlus Sunnah – (Download)

– Sebuah Kertas Kerja “Membantah Perkataan Dr. Mohd. Asri” – (Download)

– Siapa Sheikh Dr. Rabee’ Umair Bin Hadi al-Madkhali (Download)

– Nasihat Dari Sheikh Dr. Rabee’ (Download)

– Sebuah Kertas Kerja “Menjawab Tuduhan & Pembohongan Dr. Mohd. Asri – (Download)

– Bantahan Sheikh al-Udaini Kepada Prof. Dr. Yusuf al-Qaradhawi, Buku Asal Berjudul Raf’al Litsam ‘An Mukhalafah al-Qaradhawi li Syari’atil Islam – (Download)

– Fatwa Para Ulama Terhadap Sayyid Qutbh – (Download)

– Pembongkaran Jenayah Aqidah & Seruan Ke Arah Bida’ah Di Dalam Kitab Madha Ya’ni (Apa Ertinya Saya Menganut Islam), yang mana kitab ini banyak digunakan oleh para group2 usrah di kampus2 tertentu di Malaysia. (Download)

– Lain-lain audio files yang berkaitan boleh di-download di link ini, http://an-nawawi.4shared.com/, http://an-nawawi2.4shared.com/, http://an-nawawi3.4shared.com/.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Comments

  1. re
    August 22, 2007 at 8:02 pm

    Pertembungan diantara Ustaz RAsul dengan Dr asri bakal mengheretkan jemaah-jemaah islam yang berkiblatkan ikhwanul Muslimin.Hampir sebulan mereka berperang hujjah dan yang terakhir di banned group Ustaz Rasul diketika yang sama forum berkaitan serangan terhadap ustaz rasul diberhentikan secara tiba2 seolah kemenangan sudah ditentukan.Jemaah2 islam yang lain tentu memikirkan sejauh mana keberkesanan buku ikwanul muslimin @ikhwanul muflisin …memberi impak kepada masyarakat secara keseluruhannya.Harapan gerakan2 islam yang memerhatikan hujjah berlawan hujjah di ahkam agar group ust rasul dimalukan tidak kesampaian.Akhirnya kesimpulan dibuat dengan mengatakan kami ahkam(Dr Asri) tidak semanhaj dengan group ust rasul dahri kami bersama2 mereka yang bermanhaj ikhwani.Satu lagi ledakan bakal tercetus apabila jemaah2 islam bakal menuturkan perkataan manhaj sebagai menunjukkan merekalah yang sebenarnya berhak dan persis sebagaimana perjuanagan rasulullah saw.Perkataan manhaj dan salafi sekali lagi menjadi jenama baru dialaf akan datang…Allah akan menjaga cahayanya sehingga ke hari kiamat walaupun orang2 kafir membencinya.

Comments are closed.