72 – Bantahan & Peringatan Atas Agama Syi’ah Rafidhah

Bantahan & Peringatan Atas Agama Syi’ah Rafidhah


Nama Buku:
Bantahan & Peringatan Atas Agama Syi’ah Rafdhah

Penulis:
Al-Imam Muhammad Bin Abdul Wahhab

Terbitan:
Pustaka al-Ilmu

Harga:
RM23

Berat:
200gram

Berkaitan Buku:

Al-Imam asy-Syafi’i rahimahullah berkata, “Aku membolehkan persaksian para pengikut hawa nafsu semuanya kecuali Rafidhah, kerana sesungguhnya sebahagian mereka bersaksi dusta atas sebahagian yang lainnya.” (Adab asy-Syafi’i wa Manaqibunhu: 189. Sunan al-Kubra, Baihaqi: 10/29. Manhaj Imam asy-syafi’i, 2/486)

Beliau juga berkata, memperingatkan kaum muslimin dari Rafidhah, “Aku belum pernah melihat orang yang berani bersaksi dusta kecuali kaum Rafidhah” (Adab asy-Syafi’i: 187)

Al-Imam asy-Syafi’i adalah satu dari sekian banyak ulama umat yang berbicara berkenaan Syi’ah Rafidhah. “Gerakan Cinta Ahlul Bait” yang di-canangkan oleh kelompok ini, hanyalah dakyah penipuan di sejuta macam penyimpangan mereka, sehingga tidak pernah meredakan peringatan keras para ulama atas mereka.

Risalah yang ditulis oleh asy-Sheikh Muhammad bin Abdil Wahhab ini, akan membongkar hakikat Rafidhah dan membantah kebatilan mereka, dengan dalil-dalil yang kukuh lagi ilmiyah, bersumberkan al-Qur’an & Sunnah. Sehingga InsyaALLAH, anda akan menemukan jawaban mengapa ulama kita telah mengeluarkan Syi’ah Rafidhah dari Diinul Islam…

Jumlah Muka Surat:
207 m/s.

Hubungi:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email:

[email protected] untuk urusan tempahan atau pembelian.