Kriteria Busana Muslimah

Judul Buku:
Kriteria Busana Muslimah
Judul Asli: Jilbab al-Mar’atil Muslimah

Penulis:
Syaikh Muhammad Nashiruddin al-Albani

Penerbit:
Pustaka Imam asy-Syafi’i

Harga:
RM28

Berat Buku:
550kg

Keterangan Kandungan:


Suburnya fenomena busana muslimah di kalangan kaum wanita pada hari ini, di Malaysia khasnya, seharusnya sama-sama kita syukuri. Cuma ada beberapa perkara yang perlu disemak. Iaitu sama ada fenomena ini melonjak naik kerana mengikuti trend, populariti, atau tunduk patuh kepada perintah Allah Ta’ala? Yang keduanya, sejauh makanah kriteria busana muslimah yang disebut-sebut menjadi fenomena pada hari telah benar-benar menepati syari’at Islam?

Oleh kerana itulah, buku ini hadir sebagai pembimbing dan pembantu buat mereka yang memiliki semangat yang kuat, hati yang ikhlas lagi bersungguh-sungguh mengikuti petunjuk wahyu dalam berpakaian, khasnya kaum wanita.

Buku yang ada di hadapan kita ini adalah buku yang membantu dalam menjelaskan secara sistematik, komprehensip, dan lengkap lagi terperinci tentang batasan-batasan, kriteria, serta standard adab berpakaian kaum muslimah mencakupi bentuk, ukuran, tekstile, corak, warna, dan model yang sesuai dengan tuntutan dan tuntunan syari’at Islam yang agung demi menjaga martabat kaum wanita dan nilai-nilai kesopanan yang diredhai Allah Subhanahu wa Ta’ala


Jumlah Muka Surat:
319 m/s.

Maklumat Pesanan:
Boleh hubungi Saudara Nawawi, melalui h/p. (SMS/Call) No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau melalui email: [email protected] untuk urusan tempahan, pembelian, atau pengesahan stok. Layari, http://galeriniaga.blogspot.com/

Kaedah Bayaran:
Sebaik stok telah disahkan dan jumlah telah dipersetujui, bayaran boleh dibuat ke akaun bankCIMB no. 0114-0018104-52-8, atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari) atau Bank Islam: 12038010109649 (Atsar Enterprise).


Sebaik bayaran dibuat, sila sms/email-kan nama, alamat penuh anda, no. tel., serta nyatakan bayaran dibuat ke akaun mana. Setelah itu, urusan penghantaran/pengeposan akan kami lakukan secepat mungkin.
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest