541 – Di Manakah Allah?

Di Manakah Allah?


Title:
Di Manakah Allah?

Author:
Abu Ubaidah as-Sidawi

Publisher:
Media Tarbiyah

Price:

RM10

Weight:
Kurang 100g

Description:


Sebuah pertanyaan yang sering berlegar dalam benak hati dan akal kita, “Di manakah Allah?”. Dari persoalan ini jugalah pelbagai jawaban muncul berdasarkan akal dan logika! Mungkin kita pernah mendengar jawaban seperti, Allah itu di mana-mana, Allah itu di hati, Allah tidak di mana-mana, Allah dekat di urat leher, Allah bersatu denganku, sehingga jawaban seperti: Allah dalam jubahku juga turut pernah kita dengari!

Dalam masa sama, ada juga yang tidak pernah terfikirkan, di manakah Allah? Oleh itu, buku ini memberi sebuah jawaban dan kesimpulan yang tuntas berkaitan hal ini. Mudah diterima dan mencantas segala bentuk logika. Kerana kesimpulan dan jawaban yang diutarakan begitu jelas berpandukan dalil-dalil al-Qur’an, hadis-hadis Nabi, dan fatwa-fatwa para ulama generasi awal.

Maka, kenalilah di mana Tuhanmu… Di Mana Allah… Mustahil kita mengabdikan diri kepada sesuatu yang tidak dikenali dan tidak ada maklumat tentangnya. Walhal hanya kita yang tidak mengambil tahu pelbagai perkhabaran tentang Allah yang telah wujud sejak sekian lama sebagaimana terbentang dalam khazanah ilmu wahyu al-Qur’an dan as-Sunnah.

Total Pages:
84 m/s.

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: [email protected] untuk urusan tempahan, pembelian, atau semakan stok. Layari – http://galeriniaga.blogspot.com/

Payment:
Bank in/depositkan bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8, atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari) atau Bank Islam: 12038010109649 (Atsar Enterprise) & sms/email kan nama, alamat penuh anda, serta no. tel untuk urusan penghantaran.