Meneladani Wanita Generasi Sahabat

Title:
Meneladani Wanita Generasi Sahabat
Judul Asli (‘Arab): Durus min Hayat ash-Shahabiyat
Author:
Dr. Abdul Hamid B. Abdul Rahman as-Suhaibani
Publisher:
Darul Haq

Price:

RM14
Weight:
200g

Description:

Membaca sejarah Nabi Shallallahu ‘alaihi wa Sallam dan para sahabatnya adalah saat yang paling mengesankan dalam waktu yang dilalui seorang muslim. Gambaran Islam yang agung terlaksana secara utuh melalui peribadi-peribadi mereka. Personaliti mereka adalah potret hidup hasil berkah didikan sang maha guru, Rasul Allah yang agung Shallallahu ‘alaihi wa Sallam.
Tidak hanya para sahabat lelaki, tapi juga para sahabat wanita (ash-Shahabiyat). Buku ini adalah catatan perjalanan hidup para wanita generasi sahabat dalam menjemput kehidupan bahagia di hari kemudian. Kisah-kisah dalam buku ini adalah serpihan-serpihan mutiara yang begitu mahal nilainya, teladan-teladan rabbani, dan resepi paling indah yang patut direnungkan setiap muslim; kejujuran mereka dalam beriman, jihad mereka, kepahlawanan, kecintaan kepada Allah dan Rasul-Nya, ibadah, sedekah, sikap zuhud, kesabaran dan ketabahan mereka dalam menghadapi hidup yang sukar bahkan dalam menghadapi musuh.
Tokoh-tokoh ash-Shahabiyat amat wajar dijadikan teladan oleh setiap muslim dan khususnya para muslimah, demi meraih apa yang telah mereka raih; sebagai wanita-wanita generasi terbaik umat ini.
Total Pages:
142 m/s.

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: [email protected] untuk urusan tempahan, pembelian, atau semakan stok. Layari –http://galeriniaga.blogspot.com/

Payment:
Bank in/depositkan bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8, atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari) atau Bank Islam: 12038010109649 (Atsar Enterprise) & sms/email kan nama, alamat penuh anda, serta no. tel untuk urusan penghantaran.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest