478 – Panduan Lengkap Puasa Ramadhan Menurut al-Qur’an dan as-Sunnah

Panduan Lengkap Puasa Ramadhan
Menurut al-Qur’an dan as-Sunnah

Title:
Panduan Lengkap Puasa Ramadhan Menurut al-Qur’an dan as-Sunnah
Author:
Abu Abdillah Syahrul Fatwa B. Luqman
Abu Ubaidah Yusuf B. Mukhtar as-Sidawi
Publisher:
Pustaka al-Furqon

Price:

RM18
Weight:
350g

Description:

Mendalami ilmu agama dan mempelajari hukum-hukum Islam yang berkaitan dengna ibadah, mu’amalah, dan selainnya terjmasuk keperluan yang amat penting serta merupakan kewajiban bagi seoarang muslim supaya ia sentiasa berada di atas ilmu yang benar dalam melaksanakan agamanya.
Dengan demikian, amalan yang ia usahakan diharapkan bersesuaian dengan petunjuk Nabi Shallallahu ‘alaihi wa Sallam dan ikhlas semata-mata kerana Allah.
Salah satu ibadah mulia yang wajib kita ketahui ilmunya secara mendalam adalah ibadah puasa Ramadhan, kerana Allah Ta’ala telah mewajibkan bagi orang-orang yang beriman. (lihat Surah al-Baqarah, 2: 183)
Oleh itu, untuk mengetahui dan memahami petunjuk Nabi Shallallahu ‘alaihi wa Sallam di bulan puasa (bulan Ramadhan) tidak cukup hanya dengan angan-angan dan mendengar si fulan berkata serta si ustaz berkata. Tetapi perlu dengan ilmu dan dalil-dalil yang sahih yang bermanfaat yang mampu membuahkan amal-amal yang soleh.
Dari sebab itulah buku ini hadir kepada kita. Penulis berusaha dengan kemampuannya mebawa dan mengumpulkan sebuah perbahasan yang padat, ilmiyah, dan mudah berkaitan amalan puasa di bulan Ramadhan.
Total Pages:
213 m/s.

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: [email protected] untuk urusan tempahan, pembelian, atau semakan stok. Layari http://galeriniaga.blogspot.com/

Payment:
Bank in/depositkan bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8, atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari) atau Bank Islam: 12038010109649 (Atsar Enterprise) & sms/email kan nama, alamat penuh anda, serta no. tel untuk urusan penghantaran.