Hakikat Ketuhanan
Title:
Hakikat Ketuhanan
Judul Asal: Fathu Rabbil Bariyyah bi Talkhis al-HamawiyahTalkhis
Dari karya asal Syaikh al-Islam Ibnu Taimiyyah

Author:
Syaikh Muhammad B. Soleh al-‘Utsaimin
Publisher:
Perkhidmatan Penerangan Islam Selangor dan Wilayah Persekutuan

Price:
RM24

Weight:
400gram

Description:

Kitab ini adalah hasil buah karya Syaikh Muhammad B. Soleh al-‘Utsaimin rahimahullah. Beliau adalah salah seorang ulama ahlus sunnah wal-jama’ah terkemuka abad ini yang banyak menjelaskan persoalan kepentingan dan keutamaan tauhid kepada masyarakat dan dunia Islam.
Kitab ini adalah kesinambungan dari Kitab Fatawa al-Hamawiyah buah karya Syaikh al-Islam Ibnu Taimiyyah rahimahullah (Wafat: 728H). Ia adalah himpunan jawaban kepada soalan daripada Qadhi dari daerah Hamat (Syam). Soalan tersebut adalah sekitar pandangan para ahli fiqh dan para alim berkaitan ayat-ayat sifat serta dalil-dalilnya.
Ibnu Taimiyyah adalah salah seorang alim besar dan ulama pejuang tauhid ahlus sunnah wal-jama’ah yang banyak menundukkan ahli bathil pada zamannya. Beliau berjihad menegakkan al-haq dengan ilmu dan tangannya. Ini adalah sebagaimana penjelasan imam adz-Dzahabi rahimahullah.
Pada zaman ini, karya Ibnu Taimiyyah tersebut kemudiannya diringkaskan oleh Syaikh al-‘Utsaimin rahimahullah. Buku ini amat baik dalam menjelaskan soal hakikat ketuhanan berdasarkan manhaj ahlus sunnah wal-jama’ah. Semoga seorang musim mampu mengenali Tuhannya dnegan baik.
Total Pages:
209

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: [email protected] untuk urusan tempahan, pembelian, atau semakan stok. Layari http://galeriniaga.blogspot.com/

Payment:
Bank in/depositkan bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8 atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari), & sms/email kan nama & alamat penuh anda untuk penghantaran.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest