Lebih Dari 60 Mutiara al-Fatihah

Title:
Lebih Dari 60 Mutiara al-Fatihah
Judul Asal: Qathfuts Tsamar al-Mustathaab fii Tafsiri Faatihatil Kitab
Author:
Dr. Muhammad B. Musa Alu Nashr

Publisher:
Pustaka Imam asy-Syafi’i

Price:
RM16

Weight:
200g

Description:

Surat Al-Faatihah adalah surah yang paling agung di dalam al-Qur’an. Disebut Al-Faatihah kerana ia merupakan pintu gerbang untuk memasuki dan mengharungi luasnya samudera al-Qur’an. Surah ini dinamakan juga dengan Ummul Kitab, kerana ia memuatkan garis utama isi seluruh al-Qur’an yang terdiri dari 114 surah.

Dalam sehari semalam, kaum Muslimin membaca surah Al-Faatihah sekurang-kurangnya tujuh belas kali dalam lima solat wajib. Maksudnya di sini tujuh belas kali mereka diingatkan oleh kandungan Al-Faatihah melalui ayat-ayatnya. Seharusnya, jumlah itu sudah cukup bagi mereka untuk mengorak langkah ke arah menghayati dan memahami intisari al-Qur’an dengan lebih jauh.

Dari itu, sudahkah anda memahami makna dan pesan-pesan yang terkandung dalam surah al-Faatihah ini?

Buku yang ada di hadapan anda ini mengupas secara tuntas mutiara ilmu dan hikmah surat Al-Faatihah. Tidak kurang dari 60 mutiara hikmah diungkap secara panjang lebar lagi terperinci berdasarkan kaedah-kaedah ilmu tafsir, ‘aqidah, dan bahasa. Membaca buku ini menjadikan kita seakan-akan sedang mengharungi samudera hikmah surat Al-Faatihah yang begitu luas dan dalam.

Total Pages:
132 m/s.

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: [email protected] untuk urusan harga, pengedar, diskaun, tempahan atau pembelian.

Payment:

Bank in bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8 atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari), & sms/email kan nama & alamat penuh anda untuk penghantaran.
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest