Amar Ma’ruf Nahi Mungkar Terhadap PemerintahTitle:
Amar Ma’ruf Nahi Mungkar Terhadap Pemerintah
Judul Asal (Arab): as-Sunnah fii maa Tata’allaq bi Waliyyil Ummah

Author:
Syaikh Ahmad B. ‘Umar B. Salim Bazmul

Publisher:
Maktabah al-Hanif

Price:
RM18

Weight:
200g

Description:


Kalau kita melihat hari ini, pelbagai masalah politik telah melanda umat Islam. Ramai di kalangan pemerintah umat Islam dikatakan bertindak zalim dan berperangai fasiq. Sedangkan dalam masa yang sama, para rakyat juga demikian.

Jadi bagaimanakah caranya yang benar di sisi Ahlus Sunnah wal-Jama’ah dalam berhadapan dengan situasi ini, sama ada kita sebagai rakyat atau dalam menghadapi sikap penguasa yang tidak disukai? Adakah kita perlu menjatuhkan pemerintah yang ada lalu ditukar dengan pemerintah yang baru? Atau perlu berdemonstrasi menuntut hak, atau apa?

Maka, buku ini tampil mengajak kita muhasabah diri dan menjelaskan bagaimanakah seharusnya kita melaksanakan amar ma’ruf nahi mungkar kepada pemerintah.

Total Pages:

160 m/s.

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: [email protected] untuk urusan harga, pengedar, diskaun, tempahan atau pembelian.


Payment:
Bank in bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8 atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari), & sms/email kan nama & alamat penuh anda untuk penghantaran.
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest