Fathul Bari
(Syarah Kitab Sahih al-Bukhari)

Nama Buku:
Kitab Fathul Bari (Syarah Kitab Sahih al-Bukhari)

Penulis:
Imam al-Hafiz Ibnu Hajar al-Asqalani (Diteliti oleh Sheikh Abdul Aziz Bin Abdullah Bin Baz)

Terbitan:
Pustaka Azzam

Harga:
Jumlah Harga – Jilid 1 – 36 – RM2000

Berkaitan Buku:

Kitab Fathul Bari ini adalah sebuah kitab yang sangat terkenal dalam dunia Ahlus Sunnah wal-Jama’ah. Menjadi rujukan para ilmuan, ulama, dan penuntut ilmu. Pengarangnya, seorang al-Hafiz yang bermazhab asy-Syafi’i. Iaitu al-Hafiz Ibnu Hajar al-Asqalani rahimahullah (Wafat: 852H). Kitab ini membawa khazanah ilmu yang merungkai perbahasan berkaitan hadis-hadis dalam Shahih al-Bukhari.

Kitab ini adalah antara kitab-kitab besar lagi utama dalam dunia ilmu. Kandungannya mensyarahkan atau menjelaskan serta menghuraikan hadis-hadis dalam kitab Shahih al-Bukhari. Kini kitab ini telah pun lengkap diterjemahkan oleh penerbit Pustaka Azzam menjadi 36 jilid lengkap semuanya.


Jumlah Muka Surat:

Terdiri daripada 36 jilid setakat ini, purata m/s. +/-500-700

Untuk Maklumat – Hubungi:

Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: [email protected] bagi urusan tempahan atau pembelian.

Bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account boleh dibuat terus ke akaun CIMB no. 0114-0018104-52-8, & sms/email kan nama & alamat penuh anda untuk penghantaran. Pastikan stok disahkan terlebih dahulu melalui email/sms/call.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest