Lembutnya Dakwah Ahlus Sunnah

Title:
Lembutnya Dakwah Ahlus Sunnah
Judul Asal: Rifqan Ahlas Sunnah bi Ahlis Sunnah

Author:
Syaikh ‘Abdul Muhsin al-Abbad al-Badr
Publisher:
Pustaka Darul Ilmi

Price:
RM12

Weight:
kurang 100g

Description:

Tidak dapat dinafikan lagi bahawasanya kewajiban Ahlus Sunnah di setiap zaman dan tempat adalah saling berlemah-lembut dan berkasih-sayang di antara satu sama lain, saling bantu-membantu dalam melaksanakan kebaikan dalam ketaqwaan.

Sesuatu yang amat menyedihkan pada masa ini adalah apa yang terjadi dalam kalangan sebahagian ahlus sunnah, iaitu adanya perselisihan dan perpecahan yang mengakibatkan sebahagian mereka sibuk mencela, mentahdzir (memberi peringatan dan amaran), serta menghajr (memulaukan) terhadap sebahagian yang lainnya. Semestinya segala usaha mereka tersebut ditujukan kepada selain mereka dari orang-orang kafir dan pelaku bid’ah yang sentiasa memusuhi Ahlus Sunnah.

Buku ini mengandungi beberapa untaian nasihat kepada Ahlus Sunnah supaya sentiasa menjalin perpaduan, kesatuan, dan kasih-sayang di antara satu sama lain, serta saling ingat mengingatkan di antara sebahagian mereka terhadap sebahagian yang lainnya dengan cara lemah-lembut.

Total Pages:
116 m/s.

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: [email protected] untuk urusan harga, pengedar, diskaun, tempahan atau pembelian.

Payment:
Bank in bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8 atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari), & sms/email kan nama & alamat penuh anda untuk penghantaran.
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest