Tafsir Juz ‘Amma Syaikh al-‘Utsaimin

Title:
Tafsir Juz ‘Amma Syaikh al-‘Utsaimin

Author:
Syaikh Muhammad B. Soleh al-‘Utsaimin
Publisher:
Pustaka at-Tibyan

Price:
RM75

Weight:
1.5kg

Description:

Tafsir Syaikh Ibn ‘Utsaimin ini memiliki keistimewaan yang tersendiri, iaitu kejelasan perkataannya, maknanya yang mendalam, corak penafsiran ayat al-Qur’an dengan al-Qur’an, tidak berjela-jela perkataannya sehingga menjadi panjang lebar dan membosankan, dan beliau sentiasa mengingiri setiap penjelasan yang dibuat dengan untaian nasihat dan faedah/hikmah dari ayat yang dibahaskan. Dengan kata lain, beliau menggabungkan di antara penjelasan makna ayat-ayat al-Qur’an dengan nasihat dan saranan. Semoga Allah membalas jasa beliau bagi dunia Islam dan kaum Muslimin dengan sebaik-baik balasan, mengangkat darjat beliau di kalangan orang-orang yang mendapat petunjuk dan menempatkan beliau dalam Syurga-Nya yang luas, sesungguhnya Dia Maha Mendengar lagi Maha memperkenankan doa. (Fadh B. Nashir as-Sulaiman)

Total Pages:
676 m/s.

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: [email protected] untuk urusan tempahan atau pembelian.

Payment:
Depositkan bayaran (bank in bayaran termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8 (Nawawi Subandi) atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari), dan sms/email kan nama serta alamat penuh anda untuk urusan penghantaran.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest