Fatwa-fatwa Jual Beli

Title:
Fatwa-fatwa Jual Beli
Dari al-Lajnaj ad-Daa’immah Saudi ‘Arabia
(Majlis Fatwa ‘Arab Saudi)

Author:
Susunan oleh: Ahmad B. ‘Abdurrazzaq ad-Duwaisy

Publisher:
Pustaka Imam asy-Syafi’i

Price:
RM75

Weight:
1.2 kg

Description:

Islam adalah agama yang sempurna yang menekankan setiap persoalan syara’ dan kehidupan. Islam, selain menjelaskan persoalan sekitar aqidah, ibadah dan akhlak, Islam juga turut membahaskan berkaitan mu’amalah dan perniagaan dalam kehidupan manusia sehari-hari. Islam mengatur dan membimbing manusia dalam pelbagai perkara, termasuk persoalan ini. Maka, buku yang berada di hadapan anda ini adalah merupakan sebuah buku yang menghimpunkan fatwa-fatwa para ulama dari Majlis Tetap Penyelidikan Ilmiyah dan Fatwa (Lajnah ad-Daa’immah) ‘Arab Saudi yang diketuai oleh Syaikh ‘Abdul ‘Aziz B. Bazz rahimahullah. Fatwa-fatwa yang terkandung di dalam buku ini telah ditulis dan disusun semula secara sistematik dan teliti oleh Syaikh Ahmad B. ‘Abdurrazzaq ad-Duwaisy, yang kemudiannya diterbitkan dalam bentuk Fatwa soal-Jawab berkaitan persoalan seperti perniagaan, jual beli, perbankan, riba, pertukaran mata wang, saham, simpanan kewangan, kad kredit, dan pinjaman kewangan. Semoga apa yang disampaikan melalui buku ini mampu membantu kita semua dalam pelbagai urusan perniagaan dan jual-beli kita sehari-hari agar sentiasa berada di atas landasan agama yang benar.
Total Pages:
576 m/s.
More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: [email protected] untuk urusan tempahan atau pembelian.

Payment:
Depositkan bayaran (bank in bayaran termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8 (Nawawi Subandi) atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari), dan sms/email kan nama serta alamat penuh anda untuk urusan penghantaran.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest