281 – Ensiklopedi Fatwa Syaikh al-Albani

Ensiklopedi Fatwa Syaikh al-Albani

Title:
Ensiklopedi Fatwa Syaikh Albani
Author:
Disusun/dibukukan oleh Syaikh Mahmud Ahmad Rasyid dan Syaikh Abu Sanad Muhammad

Publisher:
Pustaka as-Sunnah

Price:
RM100

Weight:
1.7 kg

Description:

Kehidupan masyarakat pada ketika ini sangat memerlukan penyelesaian yang tepat dan jelas secara syar’i dalam menyelesaikan persoalan dan permasalahan yang sering-kali timbul di tengah-tengah masyarakat. Maka dari itu, fatwa-fatwa para ulama’ sangat memainkan peranan penting dalam memberikan arahan ataupun petunjuk dan akan sentiasa dicari serta dijadikan rujukan dalam mengatasi kepelbagaian dan kemajmukan permasalahan hidup ini. Kitab ini adalah sebuah ensiklopedia (himpunan) fatwa salah seorang Tokoh ulama bermanhaj Salaf yang sangat terkenal serta pakar hadis pada era ini. Syaikh Muhammad Nashiruddin al-Albani (rahimahullah) yang telah membentangkan suatu kaedah penyelesaian yang mantap, tuntas dan syar’i kepada pelbagai jenis permasalahan dalam urusan Ibadah seperti Solat, Puasa, Mu’amalah, Zakat, Haji, Nikah, Jihad dan permasalahan lainnya termasuk isu aqidah dengan dalil-dalil yang diperakui lagi sahih dari al-Qur’an dan as-Sunnah as-Shahihah serta disajikan dengan format yang tegas, sistematik dan fokus kepada permasalahan yang dikehendaki. Semoga dengan pengumpulan, penyusunan, dan pembukuan himpunan fatwa-fatwa Syaikh al-Albani ini boleh dijadikan sebagai rujukan kita bersama.

Total Pages:
993 m/s.

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: [email protected] untuk urusan tempahan atau pembelian.

Payment:
Bank in bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8, & sms/email kan nama & alamat penuh anda untuk penghantaran.