Sudah Benarkah Aqidah Kita?


Title:
Sudah Benarkah Aqidah Kita?
Author:
Syaikh Dr. Soleh B. Fauzan al-Fauzan

Publisher:
Pustaka as-Sahihah

Price:
RM42

Weight:
0.8kg

Description:

Aqidah merupakan persoalan yang sangat asas dan penting, kerana ia menjadi dasar pebangun jiwa umat ini. Baik dan buruknya umat Islam, dapat diukur dari kemurnian aqidah dan fikrahnya dari i’tiqad (aqidah) yang sesat dan pemikiran yang menyimpang dari syariat. Buku ini (terjemahan dari kitab ”Al-Irsyad ila Shahihil Itiqad” karya Dr. Sholeh B. Fauzan al-Fauzan), merupakan salah satu kitab terbaik di dalam menjelaskan tentang kewajiban berpegang kepada aqidah yang benar dan menjauhi kepercayaan yang sesat dalam beragama. Pembentangannya sistematik, dengan bahasa yang mudah difahami, merujuk kepada dalil-dalil yang sahih, serta membantah kepercayaan sesat dari golongan ahlu syirik dan atheis, menjadikannya sangat penting untuk dimiliki oleh setiap muslim. Buku ini juga merupakan penjelasan yang baik berkenaan rukun iman yang enam dan asas persoalan bid’ah-bid’ah dalam agama. Supaya umat Islam mampu membezakan di antara aqidah yang benar dengan yang sesat, semoga mampu menjadi bekalan keselamatan dunia akhirat.

Total Pages:
358m/s.

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: [email protected] untuk urusan tempahan atau pembelian.

Payment:
Bank in bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8, & sms/email kan nama & alamat penuh anda untuk penghantaran.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest