229 – Ensiklopedi Fatwa Syaikh ‘Utsaimin

Ensiklopedi Fatwa Syaikh ‘Utsaimin

Title:
Ensiklopedi Fatwa Syaikh ‘Utsaimin
Author:
Disusun oleh Syaikh Sholah Mahmud as-Said

Publisher:
Pustaka as-Sunnah

Price:
RM163 (2 Jilid)

Weight:
3.5kg

Description:

Kehidupan masyarakat pada ketika ini sangat memerlukan penyelesaian yang tepat dan jelas secara syar’i dalam menyelesaikan persoalan dan permasalahan yang sering kali timbul di tengah-tengah masyarakat. Maka dari itu, fatwa-fatwa para ulama’ sangat memainkan peranan penting dalam memberikan arahan ataupun petunjuk dan akan selalu dicari serta dijadikan rujukan dalam mengatasi ke-anekaragaman dan kemajmukan permasalahan hidup ini. Kitab ini adalah sebuah ensiklopedi fatwa salah seorang Tokoh ulama bermanhaj Salaf yang sangat terkenal serta pakar hadis pada era ini. Syaikh Muhammad bin Sholeh al-‘Utsaimin (rahimahullah) yang telah membentangkan jalan penyelesaian yang mantap, tuntas dan syar’i terhadap pelbagai jenis permasalahan bermula dari persoalan Aqidah, Ibadah, Puasa, Mu’amalah, Zakat, Haji, Nikah, Jihad dan permasalahan lainnya dengan dalil-dalil yang diperakui lagi sahih dari al-Qur’an dan as-Sunnah as-Shahihah serta disajikan dengan format yang tegas, sistematik dan fokus kepada permasalahan yang dikehendaki. Semoga dengan pengumpulan, penyusunan, dan pembukuan himpunan fatwa-fatwa Syaikh Muhammad B. Sholeh al-‘Utsaimin ini boleh dijadikan sebagai rujukan kita bersama.

Total Pages:
895 m/s. (Jil. 1)
640 m/s. (Jil. 2)
More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: [email protected] untuk urusan tempahan atau pembelian.

Payment:
Bank in bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8, & sms/email kan nama & alamat penuh anda untuk penghantaran.