Bagaimana Para Salaf Mencari Nafkah

Title:
Bagaimana Para Salaf Mencari Nafkah

Author:
‘Abdul Malik al-Qosim

Publisher:
al-Qowam

Price:
RM8

Weight:
kurang 100g

Description:

Setiap muslim bertanggungjawab terhadap keluarganya, wajib bekerja untuk menafkahi dirinya sendiri dan orang-orang yang berada di dalam jagaannya. Dan Islam sangat mengambil berat persoalan ini, dengan sebab itulah ia meletakkannya sebagai salah satu bentuk amal soleh. Buku ini membawakan konsep Islam di dalam usaha mencari nafkah tersebut. Melalui contoh dan tauladan dari para salaf yang bersumberkan al-Qur’an dan as-Sunnah. Dengan harapan supaya kita mampu menilai dan menganalisa kehidupan generasi awal berbanding diri kita. Adakah kita cara yang kita tempuhi di dalam usaha pencarian nafkah menepati kehendak Islam atau sebaliknya. Bagaimanakah kedudukan di antara nafkah, keperluan, pekerjaan, mengejar kekayaan, dan kemewahan? InsyaAllah, buku ini mampu memberi jawabannya.

Total Pages:
230

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: [email protected] untuk urusan tempahan, pembelian, atau semakan stok. Layari http://galeriniaga.blogspot.com/

Payment:
Bank in/depositkan bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8, & sms/email kan nama, alamat penuh anda, serta no. tel untuk urusan penghantaran.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest