Inilah Aqidahmu, Aqidahku, Aqidah Kita Semua

Title:
Inilah Aqidahmu, Aqidahku, Aqidah Kita Semua

Author:
Syaikh Muhammad Jamil Zainu

Publisher:
Darul Muslim

Price:
RM10

Weight:
100g

Description:

Satu perkara yang sangat penting bagi setiap muslim adalah memiliki satu aqidah yang bersih murni. Dengan aqidah yang bersih murni lagi benar, seseorang muslim akan mampu bersikap istiqomah di atas landasan agama dan mampu menghadapi pelbagai bentuk serangan pemikiran dan syubhat-syubhat (penyelewengan) di dalam agama. Dan buku ini yang ditulis oleh Syaikh Muhmmad Jamil Zainu dipersembahkan kepada semua dalam bentuk yang sangat ringkas lagi sistematik. Ia ditulis dengan kaedah tanya dan jawab yang menjadikannya begitu mudah untuk difahami oleh setiap pembaca bermula dari peringkat anak-anak sehinggalah kepada orang dewasa. Di setiap persoalan, ia disertakan jawaban ringkas yang berdalil daripada al-Qur’an atau pun hadis-hadis Nabi serta diberikan ulasan secara ringkas dan padat bagi membantu kefahaman. Jadi, buku ini sangat sesuai dan mudah difahami walau pun dia hanyalah orang awam biasa mahu pun anak-anak.

Di antara perbahasan yang dimuatkan adalah sekitar hak-hak Allah ke atas hamba-Nya, persoalan syirik, Sihir, al-Qur’an dan hadis, tawassul, sunnah & bid’ah, syafaat, perkara ghaib, dan selainnya.
Total Pages:
150

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: [email protected] untuk urusan tempahan atau pembelian.

Payment:
Bank in bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8, & sms/email kan nama & alamat penuh anda untuk penghantaran.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest